Bestratingsvoegen: voordelen en tips

 • Bericht auteur:
 • Berichtcategorie:GWW
 • Bericht reacties:0 Reacties


Bestratingsvoegen: voordelen en tips

Wat zijn bestratingsvoegen?

Bestratingsvoegen zijn de ruimtes tussen de tegels in een bestrating. Ze hebben een belangrijke functie, namelijk:

   • Onderhoudsgemak: Voegen zorgen ervoor dat vuil en onkruid zich niet tussen de tegels kunnen ophopen. Dit maakt het schoonmaken van de bestrating eenvoudiger.

   • Stabiliteit: Voegen zorgen ervoor dat de tegels goed op hun plaats blijven liggen. Dit is vooral belangrijk bij grote oppervlakken of bij bestrating die veel wordt belopen.

   • Uitstraling: Voegen kunnen een bijdrage leveren aan de uitstraling van de bestrating. Er zijn verschillende soorten voegen verkrijgbaar, in verschillende kleuren en afwerkingen.

  Voordelen van bestratingsvoegen

  Onderhoudsgemak
  Zoals hierboven al genoemd, zorgen voegen ervoor dat vuil en onkruid zich niet tussen de tegels kunnen ophopen. Dit is een groot voordeel, want het schoonmaken van een bestrating zonder voegen is een veel grotere klus. Met voegen is het voldoende om de bestrating regelmatig af te spuiten met water.

  Stabiliteit
  Voegen zorgen ervoor dat de tegels goed op hun plaats blijven liggen. Dit is vooral belangrijk bij grote oppervlakken of bij bestrating die veel wordt belopen. Voegen voorkomen dat de tegels uit elkaar schuiven of verplaatsen.

  Uitstraling
  Voegen kunnen een bijdrage leveren aan de uitstraling van de bestrating. Er zijn verschillende soorten voegen verkrijgbaar, in verschillende kleuren en afwerkingen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een voeg in dezelfde kleur als de tegels, of voor een contrasterende kleur.

  epoxy voegmortel de gww winkel

  Tips voor het voegen van bestrating

   Gebruik het juiste voegmiddel
   Er zijn verschillende soorten voegmiddelen verkrijgbaar, zoals onkruidvrij voegzand, epoxyvoegmortel, Polymeerzand, cement gebonden voetmortel maar ook biologische, zoals bijvoorbeeld BIOseal. Kies het voegmiddel dat het beste past bij uw bestrating.

   Veeg de voegen goed schoon
   Voordat u de voegen gaat vullen, is het belangrijk om deze goed schoon te vegen. Hierdoor verwijdert u eventuele losse steentjes of ander vuil.

   Vul de voegen gelijkmatig
   Vul de voegen gelijkmatig met het voegmiddel. Dit zorgt ervoor dat de bestrating er strak en netjes uitziet.

   Laat het voegmiddel uitharden
   Volg de instructies op de verpakking van het voegmiddel. Laat het voegmiddel voldoende uitharden voordat u de bestrating weer gaat gebruiken.

   Conclusie
   Bestratingsvoegen hebben een aantal belangrijke voordelen. Ze zorgen voor onderhoudsgemak, stabiliteit en een mooie uitstraling. Wilt u uw bestrating mooi en netjes houden? Dan is het voegen van de bestrating zeker aan te raden.

   Geef een reactie