Verkeerskegels

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:GWW
  • Bericht reacties:0 Reacties

Verkeerskegels zijn een veelgebruikt middel om verkeer te reguleren op wegen en op locaties waar werkzaamheden plaatsvinden. Ze worden ook wel verkeersbarrières, verkeerspionnen of verkeerspylonen genoemd. Ze zijn gemaakt van kunststof of rubber en hebben een opvallende oranje of gele kleur, in Nederland altijd voorzien van een zogenaamde klasse 2 of 3 reflecterende sheet.

Verkeerskegels in het verkeer

Verkeerskegels worden gebruikt om het verkeer te leiden of om bepaalde delen van de weg af te sluiten voor het verkeer. Dit kan nodig zijn bij wegwerkzaamheden, opstoppingen, ongevallen of tijdens evenementen. Verkeerskegels zorgen ervoor dat automobilisten en andere weggebruikers op een veilige manier om de afgesloten gebieden heen kunnen rijden.

Er zijn verschillende soorten verkeerskegels die geschikt zijn voor verschillende situaties. Zo zijn er bijvoorbeeld verkeerskegels met een reflecterende strip, wat ze extra zichtbaar maakt in het donker. Er zijn ook verkeerskegels met een zwaai- of scharniermechanisme, zodat ze gemakkelijk op te bergen zijn als ze niet gebruikt worden. Er zijn ook verkeerskegels met een afneembaar bovenstuk, zodat ze gemakkelijk te vervoeren zijn en op te bergen.

Het is belangrijk om een verkeerskegel op de juiste manier te gebruiken, zodat ze hun doel kunnen dienen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om ervoor te zorgen dat de verkeerskegels op voldoende afstand van elkaar staan, zodat ze voldoende zichtbaar zijn voor het verkeer. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de verkeerskegels op een stabiele ondergrond staan, zodat ze niet omver geblazen kunnen worden door bijvoorbeeld wind of een rijdend voertuig.

Parkeerplaats toepassingen

Verkeerskegels kunnen ook worden gebruikt om bepaalde delen van een parkeerplaats af te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als er werkzaamheden plaatsvinden of als een parkeerplaats tijdelijk niet beschikbaar is voor het publiek. Ook in deze situaties is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de verkeerskegels op een duidelijk zichtbare plek worden geplaatst

Geef een reactie